sâmbătă, 25 aprilie 2009

Inghetata de caramel,133 kcalorii/100 grame




Avem nevoie de:

600 grame lapte
200 g smantana ( am folosit schlagsahne,fara zahar,pe care am facut-o spuma cu mixerul)
150 g de zahar,din care se opresc 5 linguri
5 oua
arome,eu am folosit vanilie

Se pune zaharul la caramelizat(fara cele 5 linguri).Laptele se infierbanta,si cand zaharul este caramelizat de adauga peste el.Am separat albusurile de galbenusuri.am batut galbenusurile,am adaugat putin lapte fierbinte peste el,ca sa nu se face zdrente cand il pun in oala,si apoi le-am adaugat peste zaharul caramelizat cu lapte.Si am mestecat continuu pana s-a ingrosat.Putin mai subtire ca o budinca.
Separat am batut albusurile spuma,am adaugat treptat cele 5 linguri de zahar,pana a rezultat o bezea tare.Am batut frisca,eu am pus si intaritor de frisca.dar nu cred ca e neaparat.Le-am amestecat pe cele doua.Apoi am adaugat treptat,peste compozitia de frisca si bezea,laptele cu zaharul caramel,putin cate putin,ca sa ramana inca pufos.Am pus inca vreo 5 minute pe foc.Am lasat inghetata la racorit si am bagat-o la congelator.Are nevoie cam de 6 ore
Barbatul spune ca are gust de crema de zahar ars,mie mi se pare ca e prea dulce,deci data viitoare mai reduc din zahar,si deci si din calorii.E tare gustoasa,nu e asa pufoasa ca cea de cumparat,gustul e mai plin,noua ne place.

Am cantarit inainte de a baga la congelator,aveam 1200 grame de inghetata.Si 1600 de kcalorii.
Deci 100 grame de inghetata au 133de kcalorii.Nu e mult mai putin ca o inghetata de cumparat,dar cel putin e curata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu